Sosyal Medya

Güncel

Kahire Üniversitesi’nde Müslüman Kardeşler avı

Mısır Kahire Üniversitesi'nde 4 profesörün görevine Müslüman Kardeşler ile bağları bulunduğu iddiasıyla son verildi.



Quds Press'in pazartesi günü yayınladığı habere göre Kahire Üniversitesi, Almanya'da Müslüman Kardeşlerin bir konferansına katıldıkları iddia edilen dört profesörün görevine son verdi. Dört profesör de suçlamaları reddetti ve hareketle hiçbir bağları olmadığını açıkladı.

Görevine son verilen dört isim arasında yer alan İsmail Abdel Şafi, bilimsel bir konferansta yer alma amacıyla Temmuz ayında Almanya'ya gittiğini söyledi ve o dönemde üniversitenin başında olan rektörün iznini aldığını vurguladı. Abdel Şafi, konferansın Almanya ve diğer ülkelerden üst düzey bilim adamları ve akademisyenler arasında iş birliğini teşvik eden Alexander von Humboldt Vakfı tarafından organize edildiğini söyledi ve vakfın uluslararası alanda saygın bir kurum olduğunu belirtti.

Ancak Kahire Ãœniversitesi'nin yeni rektörü Muhammed Osman Al KaÅŸt, kurumu Müslüman KardeÅŸler'den "temizleyeceÄŸine" yönelik açıklamalarının ardından dört akademisyenin görevine son verdi. Gözlemciler, üniversitede akademik özgürlüğe darbe vuran bir karalama kampanyasının sürdüğünü belirtiyo

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.